Skip to main content

Svetsade konstruktioner & rostfri tillverkning av
industriella utrustningar

Limeco AB

 

Ett modernt verkstadsföretag som inriktat sig på tillverkning av industriella utrustningar av plåt och balk

Vår historia

Limeco AB startades 1984 av Åke Abrahamsson och är sprunget ur tillverkning av rostfri tillverkning till livsmedelsindustrin. Sedan dess har kundbasen förändrats betydligt  och omfattar idag ett brett spektrum av kunder.

Vi byggde 1989 nya lokaler i egen regi och verkar sedan dess på Groröds industriområde i Uddevalla.

Vi har idag ca 1200 m2 produktionsyta och sysselsätter ca 15 personer. Senaste tillskottet i verksamheten är nybyggnationen av en montagehall där vi ges möjlighet att provmontera, hantera och packa utrustningar vi tillverkat. Vi passade samtidigt på att investera i en egen betningsanläggning där vi spray- och penselbetar rostfria konstruktioner.

Om oss

Limeco har vårt fokus på att tillverka industriella utrustningar för en mängd olika industrier och branscher. Vi har tack vare vår bredd av kunder en stor förståelse av olika kravbilder, där vi hjälper våra kunder som finns i allt ifrån flyg-, offshore-, petrokemi- till pappersmassaindustri. Detta ger oss en lång och bred erfarenhet att ta oss an många olika typer av projekt.

Vi ritar och konstruerar i AutoCAD och Inventor och även hållfasthetsberäkningar kan ombesörjas. Tillverkningen sker oftast i kortare serier och gärna i specialutförande men återkommande arbeten är självfallet inget hinder.

Eftersom ingenting är starkare än dess svagaste länk har vi väl integrerade lednings- & kontrollsystem såsom ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, EN1090-1:2009+A1:2011 samt ISO 3834-2:2021

Vi värdesätter långsiktiga relationer med våra kunder och involveras ofta tidigt i projekten, vi ser en nytta med att kunna bidra med värdefull information redan innan konstruktionsritningarna ligger på bordet, det vinner alla på.

Vi arbetar främst i konstruktionsstål, aluminium, rostfritt och rostfria duplexstål där vi har 34st WPQR mot ISO 15614 & ISO 14555 som ligger till grund för ett tryggt och säkert svetsarbete.

Med svetsande personal med ISO 9606-intyg samt IWS- & IWI-kompetens inom våra fyra väggar kan vi tillgodose att kunden får den konstruktion i den kvalitet som efterfrågas. Våra montörer har mångårig erfarenhet av att montera & installera konstruktioner hos krävande kunder. Utbildning och utrustning är A och O för att kunna utföra montage på ett tillfredsställande och säkert sätt och därför innehar dem Heta Arbeten, ID06, SSG, lift-, truck- & traversutbildningar i sina verktygslådor.

Ta kontakt

Robert Olsson

Robert Olsson

VD

robert@limeco.se

070 397 36 30

Markus Abrahamsson

Platschef & svetsansvarig

markus@limeco.se

070 291 52 74

Markus Berggren

Markus Berggren

Produktionschef

Åke Abrahamsson

Projektledare

ake@limeco.se

070 522 12 37

Malin Dahlström

Malin Dahlström

Ekonomi & administration

malin@limeco.se

0522 37 115

HÄR FINNS VI